Ktoś kiedyś powiedział mi, że w gotowaniu nie ma nic trudnego, nawet najbardziej skomplikowany przepis składa się z kilku, nieraz kilkunastu prostych kroków. Pomogę Tobie przejść przez niektóre z nich...
10/17/2013
Pasztet z wątróbek drobiowych
500 g wątróbek drobiowych
2 jajka
80 g cebuli
1 łyżka pieprzu zielonego
400 g masła
20 cieniutkich plastrów tłustego boczku
10 g soli peklowanej
pieprz, czosnek granulowany
Do rondla z grubym dnem włóż masło i posiekaną cebulę, podgrzewaj aż się sklaruje. Do malaksera włożyć wątróbkę z jajkami i miksować, wlewając powoli przecedzone masło o tem. ok 50*C , sól peklowaną, pieprz, czosnek i dalej miksować. Przygotować formę wyłożoną folią aluminiową i boczkiem wędzonym. Gotową masę wlać do przygotowanej formy. Piec w kąpieli wodnej przez półtorej godziny w temp. 180*C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz