Polędwiczka wieprzowa 250 g.
odrobinę oleju do smażenia
mieszanka przypraw - sól, pieprz, czosnek granulowany
sos:
majonez 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
szczypta kolendry mielonej lub łyżka ziaren uprażonych na patelni i rozłupanych w moździeżu
do podania:
mieszanka ulubionych sałat, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula
Polędwiczkę umyj, osusz i wyczyść z błon. Na patelni grillowej rozgrzej odrobinę oleju. Smaż mięso z każdej strony, zdejmij z ognia i przykryj pokrywką. Mięso odpoczywając powinno dojść, a soki wewnątrz rozejdą się równomiernie.
Wszystkie składniki sosu wrzuć do miski i wymieszaj dokładnie rózgą.
Zimne mięso pokrój w cieniutkie plasterki, ułóż na sałacie polej sosem, udekoruj pomidorkami i cebulą pokrojoną w piórka. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz