11/29/2013

Kurczak garam masala

Szybki i łatwy sposób na filet z kurczaka w trochę innej odsłonie. Pikantne i wyraziste danie z pewnością zasmakuje waszym domownikom : )
Przepis dla 4 osób 
2 filety z kurczaka o łącznej wadze ok 600 g.
8 małych pieczarki
2 małe czerwone cebule
250 ml. śmietanki kremówki
1 małe chilli 
2 łyżeczki przyprawy garam masala
olej do smażenia, sól.
Dodatkowo do podania:
 ugotowany na sypko ryż, 
ulubiona mieszanka sałat z sosem vinaigrette, który trochę złagodzi ostrość potrawy.
Fileta umyj, osusz, pokrój w paski.Cebulę pokrój w piórka, pieczarki na ćwiartki, chilli dobrze posiekaj.
Na patelni przesmaż kurczaka na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, dodaj pieczarki, cebulę i posyp szczyptą soli.Smaż przez około minutę na średnim ogniu. Dodaj garam masali i chilli, dobrze wymieszaj, podlej śmietanką i odparuj aż powstanie aksamitny sos.
Serwuj z ryżem i kolorową sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz