Łosoś powinien być naprawdę świeży, dobrze umyty i osuszony. Przed krojeniem usuwamy wszystkie ości.
Przepis na 3-4 małe przekąski, jednak ze świeżą bagietką sam ogarniam ;)
200g. łososia
1 mała czerwona cebula
1 ogórek konserwowy
50 g. papryki
łyżka oliwy
sól, biały pieprz, sok z cytryny
Wszystkie składniki drobno siekamy, doprawiamy solą, pieprzem i cytryną.
Podajemy z pomidorkiem, kiełkami słonecznika, jasnym pieczywem i sosem vinaigrette
zobacz inne przepisy:
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAkurat jeśli chodzi o to danie to ja uwielbiam je przygotowywać, gdyż jest pyszne i nie zajmuje dużo czasu. Dlatego ja również bardzo chętnie jadam łososia z grilla https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ i muszę przyznać, że jest on w takim wydaniu zdecydowanie najlepszy.
OdpowiedzUsuń