Same plusy więc dlaczego nie spróbować ?!
2 filety z kurczaka o wadze ok 150 g każdy
sól, pieprz czarny świeżo mielony
Oczyść mięso, przypraw solą i pieprzem. Zapakuj próżniowo(Zgrzewarka próżniowa )Wstaw na 20 min do kąpieli wodnej o temp. 72*C
Sos pomidorowo-bazyliowy
3 pomidory
szczypta bazylii
ząbek czosnku
100ml mleczka kokosowego
Pomidory przekrój na ósemki i duś w rondelku z mleczkiem i czosnkiem przez około 10 min.
Przetrzyj przez sito o drobnych oczkach, dopraw solą i pieprzem ew. cukrem.
Pure ziemniaczane
500 g. ziemniaków
2 łyżki "swojskiego" masła
3 łyżki mleka
sól,
Ziemniaki wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości.Po przecedzeniu przeciśnij przez praskę, dodaj mleko i masło wymieszaj.
Szpinak umyj, osusz, podgrzej przez kilka sekund na gorącej patelni z odrobiną oleju rzepakowego i papryki pokrojonej w paseczki.
Smacznego !
Ps. Do gotowania sous vide używaj sprawdzonych produktów najwyższej jakości.
Dziękuję za przepis :) cieszę się że trafiłam na tego bloga. Będę częstym czytelnikiem.
OdpowiedzUsuńFajnie, że coraz więcej ludzi zaczyna doceniać nowoczesne sposoby gotowania, od których przecież nie można uciec. Zmieniające się bowiem trendy w świecie nie ominą przecież także gastronomii :) A jedzenie przygotowywane w workach próżniowych jest naprawdę pyszne :)
OdpowiedzUsuń