Do przygotowania koktajlu dla 6 osób
500 g. krewetek koktajlowych
mix ulubionych sałat
1 cykorię
4 łyżki majonezu
50 ml. koniaku
2 łyżki pikantnego ketchupu (o dużej zawartości pomidorów)
sok z cytryny do smaku
do dekoracji jadalny kwiatek w moim przypadku bratek.
Krewetki wystarczy rozmrozić. Jeśli są surowe, zagotuj około litra osolonej wody z plastrem cytryny. Zdejmij garnek z ognia wrzuć krewetki i sparz przez około 60 sek. Następnie przełóż do lodowatej wody.
Przygotuj sos:
Ketchup połącz z majonezem i koniakiem, dopraw solą i cytryną.
Uszykuj 6 salaterek, na spodzie wyłóż postument z sałaty, ułóż na nim krewetki i polej sosem.
Udekoruj listami cykorii i jadalnym kwiatkiem.
Lekka i smaczna przystawka gotowa :)
zobacz inne przepisy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz