5/15/2014

Ryba w chrupiącym cieście piwnym

Niesamowicie chrupiące ciasto skrywa delikatną i soczystą rybę, musisz tego spróbować !

Przepis dla 2 osób:
4 filety z białej ryby bez ości
ciasto:
szklanka piwa
szklanka mąki

szklanka lodu
szczypta soli, pieprzu cayenne

Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przypraw solą i pieprzem.
W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta.
Filety zanurz w cieście i smaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 160-170*C do uzyskania złotego koloru.
Uważaj aby z ciastem do oleju nie wpadły kawałki lodu.
Po usmażeniu rybę przełóż na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu.Podawaj z lekką sałatką i ulubionym sosem.
Pozostałe ciasto schowaj do lodówki, możesz w nim usmażyć również warzywa (krążki cebuli, brokuły, kalafior) krewetki, kurczaka itp.
Smacznego :)


zobacz inne przepisy:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz