Potrzebne składniki dla 4 osób:
filet z kurczaka 1/2 kg.
5 cm. świeżego imbiru
3 ząbki czosnku
łyżka koncentratu pomidorowego
400 ml. mleka kokosowego
1 czerwona cebula
olej do smażenia
sól, pieprz
1. Umyj mięso i obierz warzywa.
2. Pokrój kurczaka w paski, cebulę w kostkę, imbir i czosnek zetrzyj na tarce.
3. Od teraz musisz działać szybko jak przy stri fry. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj imbir i czosnek, przesmaż chwilę uważając by nie przypalić czosnku ! Mieszaj.
4. Dodaj kurczaka, przypraw solą i pieprzem obsmaż, dodaj koncentrat smaż jeszcze kilka sekund.
5. Zalej mleczkiem kokosowym, zmniejszyć ogień i delikatnie duś do uzyskania aksamitnego sosu.
6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz